Ρεκόρ αναζήτησης θέσεων εργασίας σε Ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Ρεκόρ στις θέσεις εργασίας στον τουρισμό.
Πάνω από 80,000 οι θέσεις εργασίας φέτος σε αντίθεση με τις περσινές 60,000 στον τουρισμό.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα μπορεί η Ελλάδα να εισάγει ανθρώπινο δυναμικό από τρίτες χώρες, όπως το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν, τη Συρία και την Αίγυπτο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών υπάρχει σοβαρή έλλειψη στην ειδικότητα του Chef, Μάγειρα και Σομελιέ.
Αναμενόμενο λοιπόν το Ρεκόρ ζήτησης που παρατηρείται στις θέσεις Σεφ και Μάγειρα με ειδίκευση στη μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα οφέλη της και φαίνεται πως αποτελεί το κλειδί για τη διατήρηση της σωματικής και πνευματικής ευεξίας καθώς και για τη μακροζωία.
Ένα ερώτημα που προκύπτει εδώ, είναι κατά πόσο οι εργαζόμενοι από τις ξένες χώρες θα μπορoύν να καλύψουν θέσεις κλειδιά, όπως η προαναφερόμενες;
Οι γκουρού της μεσογειακής διατροφής είναι κατά πολλούς οι Έλληνες, με παγκοσμίου φήμης Chef και μάγειρες ειδικευμένους στην ελληνική κουζίνα, είτε με τα κλασικά πατροπαράδοτα πιάτα της χώρας, είτε για τους ποιο μοντέρνους, σε Ελληνικά fusion πιάτα. Είναι λοιπόν ικανοί οι ξένοι γαστρονόμοι να καταφέρουν το Ελληνικό ταπεραμέντο μιας συνταγής; Η μήπως τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα προτιμούν να αντικαταστήσουν την Ελληνική κουζίνα με άλλες δημοφιλείς κουζίνες όπως η Κινέζικη, Ιαπωνική κτλ;
Δεν παραλείπουμε εδώ, να μην σχολιάσουμε την αυξημένη ζήτηση για την θέση του Σομελιέ. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στον χώρο της οινοποιίας, με κρασιά όπως:
Ασύρτικο και Βινσάντο από τη Σαντορίνη
Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία
Μαλαγουζιά από τη Βόρεια Ελλάδα
Σαββατιανό από την Κεντρική Ελλάδα
Αγιωργίτικο από τη Νεμέα
Ξινόμαυρο από τη Νάουσα
Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά από την Κρήτη
Μαυροδάφνη από την Πελοπόννησο και την Κεφαλονιά
Και πολλά άλλα, να ξεπερνούν σε ποιότητα και γεύση τα Γαλλικά, Αργεντίνικα κ.ο. κρασιά. Γιατί λοιπόν μέσα από «δικούς» μας Σομελιέ να μην προωθηθεί η Ελληνική οινοποιία στις γεύσεις των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα με μεγαλύτερη επιθυμία τους να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις.
Στη συνέχεια, ακολουθεί η ειδικότητα της καμαριέρας όπως επίσης και αυτές του σερβιτόρου και ρεσεψιονίστ.
Λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν όλο και περισσότερες μισθολογικές απαιτήσεις παρόλο που οι εκπρόσωποι υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες αμοιβές ρυθμίζονται από μια Κλαδική Συνολική Σύμβαση Εργασίας, που προβλέπει απολαβές πολύ υψηλότερες από τον κατώτατο μισθό και καλές συνθήκες εργασίας.
Μην ξεχνάμε ότι η φιλοξενία, αμιγώς ελληνική λέξη προέρχεται από το ρήμα φιλώ(=αγαπώ )+ ξένος). Αναφέρεται στην πράξη της περίθαλψης και φροντίδας ενός ξένου στο σπίτι κάποιου. Η ελληνική φιλοξενία θεσπίσθηκε ως θεσμός στην Αρχαία Ελλάδα.
Αν ανήκετε στους παραπάνω περιζήτητους επαγγελματίες ή είστε έτοιμοι να προσφέρετε στον ελληνικό τουρισμό και η φιλοξενία υπάρχει στο λεξιλόγιο σας, επισκεφθείτε τελείως δωρεάν την σελίδα μας, www.urhired.gr και βρείτε μόνοι σας την επόμενη συνεργασία με ξενοδοχείο.
13 Responses to Ρεκόρ αναζήτησης θέσεων εργασίας σε Ξενοδοχεία στην Ελλάδα
nqcpXmjCl
awABdWDJ
sOJmHYiyR
OoVwIFTEpPsZNiQ
dFJyUrPMkOb
aOinxSJm
FXQhuONeyqmCpvLo
vyjPNebVZDnpm
OgTtkrKsS
CqbtVIzBNoGhDkgY
DludStRIqe
lSRHYZjB
EwFYRNbVMSUjy